top of page

Hästnet Digital Clinic

Familjen Hammarström

I samarbete med

sveland.png
firstvet-logo.png

Om Clinicen

2V1A7366.jpg
2V1A7471.jpg
2V1A7483.jpg

Hästnet Digital Clinic - Familjen Hammarström

i samarbete med Sveland Djurförsäkringar och FirstVet.

Söndagen den 24 januari kl. 20.00


Hästnet bjuder in till en kostnadsfri digital clinic i samarbete med Sveland Djurförsäkringar och FirstVet.

Clinicen är gratis och kommer att sändas digitalt. 

I den här Clinicen hälsar vi på hemma hos familjen Hammarström på deras gård utanför Höllviken i Skåne. Temat är ”Första tiden med din nya häst” och vi kommer under clinicen att få ta del av en mängd inspirerande tips, tankar och träningsövningar för att den första tiden hemma med din nya häst att bli så bra som möjligt.

Vi träffar syskonen Selma och Ingemar Hammarström som tillsammans visar upp sina favoritövningar för att lära känna en ny häst på bästa sätt, både från marken och uppsuttet. Varför tycker Selma att det är viktigt att lära känna individen ordentligt från marken? Och vilka knappar vill Ingemar hitta för att bli så samspelt som möjligt med sin häst? 

Vi träffar även veterinären Jill som jobbar på FirstVet och som svarar på frågor kring varför skador ofta uppkommer i samband med ägarebyte och vad man kan göra för att undvika att de sker. Detta och mycket mer får vi ta del av den 24 januari!

Ingemar Hammarström har haft en enormt framgångsrik tävlingskarriär som ponnyryttare med ett EM-guld 2018 som främsta merit. Ingemar har nu gått över till stor häst och anses vara en av Sveriges mest lovande unga ryttare. Redan som 16-åring tog Ingemar sin första internationella Grand Prix seger tillammans med sin Captain Sparrow. Sommaren 2020 kunde ekipaget även lägga till titeln Svenska Juniormästare till meritlistan. 

Selma Hammarström har efter en lång och framgångsrik karriär inom fälttävlan på ponny nu sadlat om för att satsa helhjärtat på hoppningen. Under 2020 har Selma startat sina först 1.50 klasser och under SM-veckan i Falsterbo tog hon sig till SM final tillsammans med sin tävlingspartner Seed. Selma brinner för samspelet mellan häst och ryttare och intresserar sig mycket för hur man genom god kommunikation med sin häst kan bygga tillit och framgång på lång sikt. Detta och mycket annat kommer Selma att prata mer om under clinicen den 24 januari!Clinicen är gratis och kommer att streamas den 24 januari  

kl 20.00 på Hästnet, Youtube och Facebook. Mer information och anmälan hittar du via knappen nedan.

Sponsorer

sveland.png
firstvet-logo.png
bottom of page