top of page

Beridna Högvakten & Försvarsmakten
Digital Clinic

 

I samarbete med

ATG_Huvudlogotyp.png
dina-forsakringar-logotyp.png
NY_Pavo_Logo_CMYK Coated (1).png
markeRGB_rektang_deskript.png
4.JPG

Om Clinicen

2.JPG
3.JPG

Hästnet Digital Clinic - Beridna Högvakten & Försvarsmakten

 

Söndagen den 26 juni 20.00


Hästnet bjuder in till en kostnadsfri digital clinic i samarbete med ATG, Dina Försäkringar, Pavo och Leksands Knäckebröd.

Clinicen är gratis och kommer att sändas digitalt på Youtube.

 

Den beridna vaktparaden är en av Stockholms största turistattraktioner och har också blivit en symbol för hela Sverige. I den här clinicen välkomnas vi in genom portarna till Livgardets Kavallerikasern i Stockholm och får träffa Föreningen för den Beridna Högvaktens drygt 75 hästar, samt Försvarsmaktens ryttare och övrig personal som varje dag arbetar för att bevara beriden vakttjänst, en tradition från 1700-talet, som lever vidare i modern tappning.

Vi kommer att få följa med när Försvarsmakten, polisen och Hovstallet tränar inför stundande stadsbesök och på nära håll få se hur soldater, officerare och hästar, i samlad trupp tar sig genom gatorna i centrala Stockholm och upp till slottet.

Hur kan hästarna vara så lugna och trygga bland alla människor och trafik? Och hur miljötränar man en häst på bästa sätt? Det är frågor som vi får svar på i clinicens senare del, där Löjtant Johansen tar oss med in i ridhuset för att visa hur det går till när hästarna tränas för att klara av den miljö i vilken de ska utföra sitt arbete.

I den avslutande delen av clinicen får vi även svar på frågor kring Föreningen för den beridna högvakten, vilka de är och hur man gör om man själv vill engagera sig och vara med i arbetet om att upprätthålla den Beridna vaktparaden som tradition. Vi får också veta mer om hur man gör om man vill göra värnplikten eller arbeta som skyttesoldat och Beriden högvakt.  

bottom of page