top of page
borjes-orginal.png
Lyko.png
brogaarden.png

Hästnet Digital Clinic

Magic Park Stables

I samarbete med

Om Clinicen

royne.jpg
dressyr.jpg
island-clinc.jpg

Hästnet Digital Clinic - Magic Park Stables i samarbete med Börjes Tingsryd, Brogaarden och Lyko. 

Söndagen den 6 december kl. 20.00


Hästnet bjuder in till en kostnadsfri digital clinic i samarbete med Börjes Tingsryd, Brogaarden och Lyko.

Clinicen är gratis och kommer att sändas digitalt. 

Royne Zetterman och Sofia Farman Zetterman kommer i den här digitala clinicen att bjuda in två experter hem till sin gård Magic Park Stables i Skåne, för att guida oss genom hur respektive expert bedömer sex olika hästar i disciplinerna hoppning, dressyr och island. Vilka typer av kvaliteter vill man se hos en yngre häst respektive en mer utbildas häst? Hur viktiga är individens egenskaper i relation till hästens stam? Och hur arbetar man en häst bäst för att bibehålla motivation och vilja? Är några av frågorna vi kommer att få svar på.

 

Royne Zetterman är före detta tävlingsryttare på landslagnivå och har handlat med hästar framgångsrikt under hela sin karriär. I den här clinicen guidar han oss igenonom vad just han tittar på när han bedömer en hopphäst. Hur tittar Royne på en unghäst vs. en mer meriterad häst, och vilka kvaliteter vill han se hos en häst när den hoppar?

Wiveca Schenholm är B-tränare i dressyr, Grand Prix- och gångartsdomare. I Wivecas del av clinicen får vi höra hennes bedömning av två dressyrekipage som rider programmen Intermediere och MSVC:1. Vad vill Wiveca se hos en dressyrhäst under bedömning?

Åsa William reser världen runt som domare och ingen har dömt fler världsmästerskap än vad hon gjort. I den här clinicen kommer Åsa att guida oss genom bedömning av två islands-ekipage under programridning. Vilka kvaliteter vill Åsa se hos en häst och vad ska du som ryttare tänka på när du rider en islandshäst för bedömning? 

Clinicen är gratis och kommer att streamas den 6 december kl 20.00 på Hästnet, Youtube och Facebook. Mer information och anmälan hittar du via knappen nedan.

Sponsorer

borjes-orginal.png
brogaarden.png
Lyko.png
bottom of page