top of page

Digital Clinic

Uppsutten träning av travhästen

I samproduktion med

ATG_Huvudlogotyp.png
1.jpg

Om Clinicen

Välkommen till en digital clinic med

Py Jägerden.

Temat för kvällen är "Uppsutten träning av travhästen" och vi kommer att få lära oss hur vi med enkla medel lösgör och rakriktar. Clinicen är för alla oavsett disciplin, men har du en travhäst i träning eller en travhäst som du omskolar till ridhäst tror vi att du kommer uppskatta den här clinicen lite extra.

Vi utlovar en inspirerande clinic som kommer att sprida kunskap för alla, oavsett ålder, erfarenhet och disciplin.

Sponsorer

ATG_Huvudlogotyp.png
logo-after-life-racing.png

Lär känna kvällens ekipage

Kim_Moberg.jpg

Kim Moberg

Arras Cando

Första ekipaget ut är Kim Moberg, hästskötare, kusk och ryttare till starthästen Arras Cando. Py ger tips på övningar som stärker och lösgör, och vi kommer att få svar på frågor kring varför det finns så många fördelar med att träna även en starthäst uppsuttet under ryttare. Vad ska jag tänka på och hur ska jag lägga upp min träning?

Emma_Jensen.jpg

Emma Jensen

Noelani

Ekipage nummer två som vi kommer att få möte under clinicen är Emma Jensen och hennes egna uppfödning Noelani, en före detta travhäst som Emma själv omskolat. Här får vi svar på frågor som hur det är att rida in en travhäst, vilka svårigheter kan du som ryttare stöta på? Vilka mål är rimliga att sätta för sig själv och sin häst, och vilka är dom bästa övningarna att satsa på för att nå resultat?

2.JPG

Vad händer när
tävlingskarriären är slut?

Life after Racing är en Insamlingsstiftelse med syfte att skapa möjligheter och ge förutsättningar för travhästar till ett fortsatt värdigt liv efter avslutad tävlingskarriär, och därtill sprida kunskap om travhästen och möjliggöra värdefulla möten mellan hästar och människor.

Vill du veta mer om arbetet och stötta travhästens fortsatta liv efter karriären?

bottom of page